ICT en Onderzoek

Over dit weblog

Dit weblog is bedoeld voor iedereen die zich bezig houdt met geesteswetenschappen. Ik richt me op ICT-toepassingen die interessant kunnen zijn voor geesteswetenschappers.  Tips, ontwikkelingen op het gebied van ICT waar onderzoekers en studenten misschien iets aan hebben, enz. enz. worden hier gepubliceerd.   Zelf nieuwtjes of een reactie posten? Graag! Al modereer ik wel, natuurlijk.

José de Kruif

2 reacties to “Over dit weblog”

  1. ITpedia

    ITpedia is gestart met het opbouwen van een nederlandse IT encyclopedie. Daarmee wil ITpedia toegang geven naar Public Domain IT kennis, checklisten en best practices. Het gaat hierbij nadrukkelijk dus niet om nieuwtjes uit de markt of vacatures maar om het delen van IT kennis.
    Checklisten.
    De kern van ITpedia bestaat uit 521 relevante IT checklisten met in totaal 22022 vragen. Deze checklisten zijn op trefwoorden te vinden en sluiten aan op verschillende methodieken. Door de checklisten online in te vullen is het mogelijk om projecten en hun producten te beoordelen. Iedere bezoeker mag deze checklisten kosteloos gebruiken.
    Artikelen.
    Als de zwakke punten van een product eenmaal zijn bloot gelegd wil je natuurlijk graag weten wat er aan te doen is. Dat doet ITpedia door artikelen met analyse, adviezen en best practices te koppelen aan de checklisten. Deze artikelen vormen samen de encyclopedie van ITpedia en worden volgens het Wiki principe onderhouden. Iedereen mag dus artikelen starten, verbeteren en aanvullen.
    Hulp gevraagd.
    In december 2010 is begonnen met het opvoeren van artikelen en de database groeit gestaag. Er is echter zoveel IT kennis die nog opgevoerd moet worden dat we jou hulp hard nodig hebben.
    Heb je specifieke kennis over IT projectfasering of ontwikkelwijsheden of computertechnieken en die wil je graag met de rest van de wereld delen? Help ons dan door artikelen te starten op http://www.itpedia.nl.
    Let op: Je artikelen gaan altijd over de IT, dat wil zeggen software, hardware, methoden, opzet enz. Daarnaast moet een artikel de nodige diepgang hebben. Schrijf dus niet ‘Wij hebben de beste computers’. Maar beschrijf waarom je de beste computers hebt en welk probleem met deze computers wordt opgelost. M.a.w. het plaatsen van verkoopmateriaal wordt niet aangemoedigd.

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.